نهایی شدن سند تجارت آزاد ایران با اوراسیا

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران اوراسیا تا اواسط سال 1402 عملیاتی شده و در افزایش تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا اثرگذار خواهد بود.

به گزارش تحریریه، «علیرضا پیمان‌پاک» معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت، پس از نشست با «آندری اسلپنو» وزیر تجارت اوراسیا که ظهر امروز پنجشنبه برگزار شد، گفت: مذاکرات تجارت آزاد با اوراسیا نهایی شد. همچنین متن سند مذاکرات هم نهایی شده است.

وی با بیان اینکه لیست اقلام منفی هم نهایی شد، افزود: طبق موافقت‌‎نامه صورت گرفته، تقریبا حدود 10 درصد کالاها در لاین قرمز بوده و 90 درصد از کالاها در توافق‌نامه منعقد شده با اتحادیه اوراسیا، جزو کالاهای است که وارد لیست سبز شده و تعرفه آنها صفر می‌شود.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اضافه کرد: یک تعداد کالاها در خصوص تعیین سهمیه که عموما مرتبط به حوزه کشاورزی است، در مرحله آخر مورد مذاکره قرار گرفته و تا یک‌ماه آینده مذاکرات و اسناد برای تصویب در دولت‌ها و مجالس نهایی می‌شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: همانطور که قول داده بودیم، تا اواسط سال 1402 این موافقت‌نامه عملیاتی می‌شود و در افزایش تجارت ایران و اتحادیه اوراسیا که متشکل از 5 کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، ارمنستان و قرقیزستان است، اثرگذار خواهد بود.

پیمان‌پاک در ادامه افزود: همکاران سازمان توسعه تجارت به همراه همکاران و مسئولان در وزارت صمت، وزارت کشاورزی، حوزه معاونت حقوقی ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه، در دو سال و نیم گذشته، بیش از 30 دور مذاکره با نمایندگان 5 کشور عضو اتحادیه اوراسیا داشتند و خداراشکر در این دور در ایران به توافق نهایی رسیدیم که برای امضای وزرا و تصویب در دولت‌ها پاراف می‌شود.

وی با بیان اینکه اقدامات مختلفی در حوزه توسعه بازار صورت گرفته، ابراز امیدواری کرد که این موافقت‌نامه بر جهش مبادلات تجاری ایران با کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا اثرگذار باشد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با تاکید بر اینکه طبق مطالعات صورت گرفته و تجربیات بدست آمده از 3 سال موافقت‌نامه ترجیحی در تعداد محدودی از کالاها، اثر مثبتی در توسعه تجارت داشته، تصریح کرد: این موافقت‌نامه می‌تواند منجر به آن شود که جهش جدی و افزایش تعاملات تجاری در تجارت‌مان با این کشورها داشته باشیم زیرا عمده اقتصاد این کشورها، یک اقتصاد مکمل با اقتصاد جمهوری اسلامی ایران است.

وی صحبت‌هایش را اینگونه ادامه داد: کالاهایی که در ایران در حوزه‌های کشاورزی، صنعتی و محصولات عمومی تولید می‌شود، عموما مورد نیاز کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا بوده و نهاده‌های کشاورزی، مواد اولیه معدنی و محصولات مختلفی که در این کشورها تولید می‌شود، مورد نیاز کشورمان است.

پیمان‌پاک همچنین گفت: طبق برآورد مراکز مطالعاتی و پژوهشی داشته و آثار و بازخوردهای طی 3 سال گذشته از آزمایش و عملیات محدود در موافقت‌نامه ترجیجی داشتیم، نقش ویژه‌ای در افزایش صادرات به اتحادیه اوراسیا و تامین مواد اولیه‌مان ایفا خواهد کرد.

در ادامه این نشست، «آندری اسلپنو» وزیر تجارت اوراسیا با ابراز خوشحالی از حضور در این نشست، گفت: روسیه برای همکاری با جمهوری اسلامی ایران اهمیت بالایی برخوردار است و ایران یک شریک نزدیک و مهم برای روسیه محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه براساس موافقت‌نامه اوراسیا، در زمینه بازرگانی و زمینه‌های با ایران همکاری می‌کنیم، اظهار کرد: در ابتدا موافقت‌نامه موقت با ایران امضا شد و امروز شاهد گسترش این موافقت‌نامه و کاربردی شدن آن به‌صورت اکتیو و فعال هستیم.

وزیر بازرگانی اتحادیه اوراسیا اضافه کرد: باتوجه به پاندمی کوید 19، مبادلات تجاری‌مان با ایران بسیار گسترش پیدا کرد و با وجود مشکلات و محدودیت‌های دیگر، در یکسال اخیر 20 درصد افزایش مبادلات تجاری با ایران داشتیم.

وی با تاکید بر اینکه وقتی مشارکت و همکاری این اتحادیه با ایران در چنین شرایط سخت، بحرانی تا این میزان افزایش پیدا کرده‌است، مطمئن است این افزایش تداوم پیدا خواهد کرد، یادآور شد: امروز در چند نکته کلیدی با طرف ایرانی به توافق رسیدیم و سایر مسائل را به مرور مورد بررسی قرار خواهیم داد.

به نقل از سازمان توسعه تجارت، اسلپنو با اشاره به اینکه معتقد است موافقت‌نامه‌به گسترش همکاری آینده طرفین کمک شایانی خواهد کرد، گفت: طبق این موافقت‌نامه، قصد داریم به صورت فعال در پروژه‌های حمل و نقل، کشاورزی و صنعتی، با ایران همکاری کنیم. مطمئنا این اقدامات به تحرک و افزایش بیشتر تعاملات دو کشور کمک خواهد کرد.

پایان/

۳۰ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۰
کد خبر: 23844

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 6 =